Hoidatko hiuksia ja hiuspohjaa oikein?

//Hoidatko hiuksia ja hiuspohjaa oikein?

Hoidatko hiuksia ja hiuspohjaa oikein?

Ammattilaisen vinkit hiusten- ja hiuspohjan hoitoon

 

Kotihoidossa

 

  1. Shampoon valinta. Kutinaa, hilsettä tai taliköhnää hiuspohjassa?? Suosittelen valitsemaan hiuspohjaa hoitavia tuotteita esimerkiksi system 4 tai Bio+ tuotteita. Tällaisessa tilanteessa voi olla hyvä käydä hiuspohjatutkimuksessa, jossa todetaan hiuspohjan ongelmat ja hiuspohja kuvataan ( löytyy myös Katjan palveluista). Lääkinnällisiä tuotteita on hyvä käyttää kuuriluontoisesti ja valita tämän jälkeen ylläpitoon tarkoitettu tuote.

         Hiustyypin mukaan valitut tuotteet: Luonnonkihara, hento, liukas, paksu, karkea, käsitelty ja vaurioitunut hius. Kampaajasi osaa kertoa juuri sinun hiustyypillesi sopivan tuotteen.       

 

      2. Hiustyyppiä tukeva hoitoaine. Hoitoainetta suositellaan käytettäväksi jokaisen shampoopesun jälkeen. Lääkinnälliset hoitoaineet ovat tarkoitettu nimenomaan hierottavaksi  hiuspohjaan, jonka jälkeen hoitoaine lypsetään latvaan. Hiusta ja hiuksen kuntoa tukevat hoitoaineet suositellaan levitettäväksi latvoihin ja hiuksen pituuksiin. Näin vältetään tyven lätistymisen ja nopeamman rasvoittumisen.      

    

Yleisin kysymys. Miksi hoitoainetta pitää käyttää shampoopesun jälkeen?

“yksinkertaisesti vastaus on kemiallinen. Shampoo on suunniteltu puhdistamaan hiuksen hellävaraisesti, mutta tehokkaasti. Shamppoo avaa hiussuomuja jolloin hiusväri pääsee valumaan hiuksista, hiuksista tulee karkeat ja sähköiset. Hoitoaine sulkee hiussuomut ja silottaa hiuksen pinnan. Tästä johtuen hiukset eivät sähköisty ja värin kestävyys on pidempi”

 

Miksi hoitoaine tekee hiukset rasvaiseksi ja lättänäksi?

“Tähän on myös hyvin yksinkertainen selitys. Onko hoitoaine liian hoitava hiustyypillesi? Markkinoilla on monenlaisia hoitotuotteita, myös niitä painottomia ja kevyitä. Hento hiustyyppi         ei tarvitse samanlaista hoitoa kuin karkea ja luonnonkihara. 

 

Vinkki: Hoitoaineen hoitokykyä voi tehostaa lämmöllä. Laita hoitoaine hiuksiin, pyyhe päähän ja anna vaikutta 15 min. Jos sinulla on sauna niin voit mennä pyyhe päässä saunaan. Muista kuitenkin aina pestä hiukset ennen hoitoainetta.

 

Kuoritko hiuspohjaasi?

 

Hiuspohjan kuorinta olisi hyvä suorittaa vähintään kerran kuussa. Hiuspohjaan kertyy kuona-aineita, talia ja tuotejäämiä. Kuona-aineet ja tuotejäämät tukkivat hiuskraateria ja kun kraateri on tarpeeksi tukossa hius ei jaksa enää kasvaa kaiken töhnän läpi.

Kuorinta-aineita löytyy varmasti monen tyyppisiä. On hellävaraisia, vahvempia, lääkinnällisiä, verenkiertoa stimuloivia yms. Yhteistä kuorinta-aineilla on usein se että niitä voi käyttää myös tavallisena hoitoaineena. Monet asiakkaista haluaa kuorinnan palveluna, joka suoritetaan kerran kuussa. Kaikki minun hoitopalveluista sisältää kuorinnan.

 

Vinkki tehohoito käsittelyyn (n kerran kuussa): 

  1. Pese hiuksesi hiuksillesi sopivalla shampoolla. 
  2. Levitä kuorinta-aine sormenpäihin ja hiero hiuspohjaa n 5 minuuttia, kuorinnan voi antaa hetken tämän jälkeen vaikuttaa. 
  3. Huuhtele kuorinta huolellisesti hiuspohjasta ja pyyhekuivaa hiukset
  4. Levitä tehomaski hiuksiin laita pyyhe päähän ja anna vaikuttaa 15 minuuttia
  5. Huuhtele hoito viileällä vedellä
  6. pyyhe kuivaa hiukset huolella
  7. Levitä latvoihin hoitoöljyä, latvojen hoitovoidetta tai jätettävää hoitosuihketta. Älä huuhtele

 

Tehohoidot/maskit

 

Tehohoidot ovat voimakkaammin hoitavia hoitoaineita. Niitäkin löytyy eri hiustyypeille. Mikä tehohoidossa on hyvä muistaa on se että jos tehohoitoa käyttää liian usein hoito tekee hiuksesta lötköt, rasvaisen näköiset ja yli hoidetut. Hennoissa, sileissä, suorissa ja ohuissa hiuksissa suosittelen hoitoa kerran kuukaudessa. Karkeassa, luonnonkiharassa, vaalennetussa ja permanentatussa hiuksessa 2 kertaa kuukaudessa.

 

Hiuksiin jätettävät hoidot

 

Suosittelen jätettäviä hoitotuotteita jokaiselle kuluttajalle kotiin. Tällä tehostat hoitokykyä ja jätettävät hoitotuotteet ehkäisevät hiusten haaroittumista. Itse olen nyt rakastunut Kevin.Murphyn Young Again hoitoseerumiin. Ehkäisee tehokkaasti kaksihaaraisia ja taltuttaa hyvin luonnonkiharan pörrön. Voiteet ovat taas paksumpia ja sopivat esimerkiksi pitkiin hiuksiin todella hyvin. Hoitosuihkeet ovat painottomia ja sopivat kaikkein parhaiten lyhyeen, hentoon ja sähköiseen hiukseen.

 

Syväpuhdistavat tuotteet. Kenelle ja missä tilanteessa?

 

Syväpuhdistava shampoo kuuluu kaikille, ja sillä suositellaan pestä hiukset kunnolla kerran kuussa. Syväpuhdistavassa on hyvä kuitenkin huomioda, että se kuluttaa normaalia enemmän hiusväriä. Se on hyvä esim. tehdä 5-7 päivää ennen kampaamoaikaa. Poikkeus syväpuhdistukseen. Jos käytät muotoilutuotteita lähes päivittäin, suositellaan syväpuhdistusta kerran viikossa.

 

Jos sinulla on kysymyksiä tai jokin askarruttaa sinua niin minulle voi aina laittaa mailia katja@hslg.fi

Hoitopalveluni löydät meidän nettisivuilta hslg.fi 

Hiusten hoito-ohjeet by Katja <3